אוף... עוד פעם לעשות בלאגן במטבח?... כל כך הרבה פעמים אספתי את עצמי כדי לעשות פעילות אפייה כיפית לילדים. טרחתי והכנתי בצק, ניקיתי את השולחן כדי שנוכל לעבוד עליו, אספתי את הילדים לקרוץ עוגיות, ואפילו השקענו בעוגיות בשני צבעים. ומה בסוף? הילדים קורצים שלוש עוגיות, אומרים "נמאס לי" ואני מוצאת את עצמי לבד במטבח מסיימת לקרוץ עוגיות מלמעלה מחצי הכמות של הבצק. די מוציא את החשק, נכון? גם לי... אז כדי למנוע כמה שניתן את המצב הזה, ולהשאיר את הילדים איתנו לפחות עד שהעוגיות נכנסות לתנור (אל תדאגו - לאכול אותן הם כבר יגיעו מבלי שנקרא להם ), כדאי להכין פעילויות מגוונות שניתן יהיה לשלב אותן בפעילות הכנת העוגיות.
אז - מכינים עוגיות!
מה עושים? * בוחרים מתכון מנצח. יש לי מתכון מצוין לבצק פריך מאוד טעים ויוצא מאוד מוצלח. מצרפת מטה. הבעיה היא שהוא חלבי (מכיל חמאה)... עוד לא מצאתי מתכון לבצק פריך על בסיס שמן שמתאים לקריצת עוגיות. אז או שמתכוננים נפשית להכין עוגיות חלביות, או שמחליפים במרגרינה. כל כך הרבה שנים שאני כבר לא משתמשת במרגרינה שקרה שפעם אחת החלטתי להכין אוזני המן פרווה (כן - המתכון שאצרף כאן מעולה לאזני המן) וקניתי במיוחד מרגרינה, ולא הבנתי מה זה הריח המוזר שעולה מהתנור, עד שירד האסימון... מאז לא חזרתי על הטעות הזו. אבל אם מתעלמים מהריח - גם עם מרגרינה יצא טעים (אבל ממש לא בריא...). * מכינים בצד רעיונות כיפיים להכנת עוגיות:
יצירת עוגיות-אותיות. ניתן לרכוש בחנויות ערכת קורצנים בצורת אותיות. כיף ממש ללימוד אותיות ומילים (אבל גם אם יודעים לקרוא זה כיף ) . אפשר ליצור את השם מאותיות - כל אחד יוצר את שלו. אפשר ליצור משפטים. אפשר להכין כל מיני אותיות ולפני שאוכלים צריך ליצור מילה, ורק אז אפשר לאכול אותה.
שילוב צורות עם מילים - ליצור מילה מאותיות וגם את הציור שלה. למשל, אם יש לנו קורצן בצורת דובי - ליצור דובי וגם את המילה "דובי" מאותיות.
ליצור תמונה מהעוגיות בצורות שונות.
שילובים של עוגיות בשני צבעים: לחצי מהבצק שהכנו מוסיפים מעט קקאו (רק שיהיה חום, בערך כפית, אולי אפילו פחות). עכשיו אפשר להתחיל לשחק. מספר אפשרויות:
לרדד את החלק הלבן, לרדד את החלק החום, להניח אחד על גבי השני ולגלגל לרולדה (או בעברית - כרוכית). אם שני החלקים נפרדים לגמרי, אפשר להוסיף טיפה (אבל ממש טיפה) של מים כדי להדביק אותם, וכדי למנוע פירוק של העוגיות. פורסים לפרוסות של 0.5-1 ס"מ ויש לנו אחלה עוגיות ספירלה.
לחלופין - לאחר פריסת הספירלות מניחים אותם בצמידות אחת ליד השנייה ומרדדים מעט כדי לחבר אותם מחדש. אפשר לקרוץ עוגיות מהמשטח ה"שחור-לבן" שנוצר, ויוצאות יופי של עוגיות. חפשו "אזני המן מחופשות" של קרין גורן כדי לקבל דוגמה.
יצירת עוגיות משולבות בצורות. בשביל זה צריך לרכוש מראש סט של קורצנים באותה צורה ובמספר גדלים שונים (למשל כוכבים, עיגולים, פרחים...). מכינים עוגייה גדולה מהבצק בצבע הלבן. קורצים ממנה עוגייה בינונית ומהבינונית קורצים עוגייה קטנה. חוזרים על השלבים הללו בבצק החום. משלבים בין העוגיות: בתוך המסגרת הגדולה הלבנה מכניסים מסגרת בינונית חומה ובתוכה את העוגייה הקטנה הלבנה. חוזרים על הפעולה בצבע ההפוך. צריך קצת סבלנות אבל התוצאה ממש יפה וכיפית. אפשר לראות פירוט אם תחפשו "עוגיות פריכות בשני צבעים" באתר "משהו מתוק", למשל.
עוגיות שחמט - יוצרים נקניקים בעובי אצבע בצבעים שונים של הבצק מניחים אחד על השני ליצירת ריבוע המורכב מ-9 נקניקים (אפשר גם 4) בצבעים לסרוגין (אחד לבן ולידו אחד חום, ומעליהם - אחד חום ואחד לבן). פורסים עוגיות ממה שהתקבל. חפשו "עוגיות שחמט" לפירוט נוסף.
אפשר להכין עוגיות מעורבבות - קורצים חתיכות (בעזרת הידיים) משני סוגי הבצק - החום והלבן, מניחים את החתיכות אחת ליד השנייה, מרדדים לעובי אחיד וקורצים עוגיות מגוונות. 5. אפשר גם עוגיות במילוי ריבה - כמו בתמונה.
טוב, נראה לי שמספיק להפעם. מקווה שתנסו ושיהיה מוצלח. מה שבטוח - יהיה טעים! שתפו אותי בתוצאות ובתמונות! יש לכם רעיונות נוספים - אשמח לשמוע ולנסות! עקבו אחרי ב"זמן משפחתנו" כדי להמשיך ולקבל רעיונות!
והנה המתכון המוצלח שהבטחתי: מתכון לבצק פריך - מתאים לקריצת עוגיות (ולאוזני המן): חומרים: 100 גר אבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל, הבצק יוצא פחות חלק) 200 גר' חמאה/מרגרינה קרה 1 ביצה 300 גר' קמח (אפשר להחליף עד 75 גר' מתוכן באגוזים טחונים)
מה עושים?
מערבלים את המרגרינה עם הביצה ואבקת הסוכר (במערבל גיטרה/K) עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים בבת אחת את כל הקמח (והאגוזים אם בחרנו לשים) מערבלים עד שהכל מתאחה יפה. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים שעתיים במקרר (או אם לחוץ בזמן - לפחות 15 דקות).
עקבו אחריי בפייסבוק לקבלת רעיונות באופן קבוע!
עוד לא הכנתם לוחופש? מוזמנים להוריד ולהדפיס - כאן!
Comentarios