top of page

איך מכינים פעילות בריחה? - 4 - יצירת מאגר חידות בסיס

חשיבה על חידות

וואו. הגענו לשלב הכי כיפי והכי יצירתי. איזה כיף! אז עד עכשיו חשבנו, תכננו, ובחרנו. הגיע הרגע להוציא את הרעיונות לאור! (אם פספסתם את הפוסטים הקודמים - אתם מוזמנים להשלים (-: חלק 1, חלק 2, חלק 3)

נשמע מפחיד? כן, זו באמת נראית משימה גדולה. אבל התהליך הוא כל כך יצירתי ומהנה ומביא המון סיפוק. במיוחד כשרואים את המשתתפים נשאבים לתוך המשחק, חושבים ומתלבטים יחד, מעלים רעיונות, פותרים ומתלהבים כשמצליחים לפתור.

אשתדל בעזרת השם ללוות אתכם לאורך התהליך שלב אחרי שלב עם דוגמאות ורעיונות שישמשו לכם נקודות התחלה. 


משנסים מותניים ומתחילים!

חידות הבסיס הן בעצם הטכניקה שעומדת בבסיס החידה. על חידות הבסיס ניתן להלביש את התוכן שאתם מעוניינים לשלב. לא כל תוכן ניתן להתאים לכל חידה, אבל על זה נרחיב בשלב הבא.הרעיון המרכזי שעומד בבסיס פעילות הבריחה הוא שהשחקנים צריכים לגלות בעצמם מה צריך לעשות בחידה. לכן, כדי לשמר את רמת ההתלהבות גבוהה, כל חידה צריכה להיות שונה מהאחרות. לכן צריך ליצור מאגר של חידות מגוונות. 

כמה חידות צריך ליצור? מאוד תלוי ברמת הקושי. אבל בדרך כלל 5 חידות זה מספר טוב. אפשר גם 7. צריך להיזהר, אם החידות ארוכות, השחקנים עלולים לאבד סבלנות וקשב.

בעצם, בשלב הזה אנחנו עושים קצת עבודת חיפוש ברשת לאיסוף רעיונות לחידות בריחה. ישנן לא מעט חברות שעוסקות ביצירת חדרי בריחה, והן גם נותנות בחינם רעיונות מגוונים לחידות בריחה.

למשל:

אתגר האוצר - ערוץ יוטיוב עם המון רעיונות לחידות, טיפים לחדרי בריחה, שילוב של חידות בהוראה ועוד. וגם מאמר באתר עם 5 רעיונות לחידות.

Play with Lilach - רעיונות לחידות לחדרי בריחה.

Pinterest - ריכוז של מגוון חידות לחידות בריחה.

ואתרים באנגלית:


יש גם אפשרות לחפש רעיונות בתוכנת CHAT המבוססת על AI (למשל ChatGPT, Gemini, רובי בוט). לדוגמה, הנה שני רעיונות ממה שהציע לי ChatGPT  כשביקשתי ממנו לתת לי רעיונות לחידות לפעילות בסגנון בריחה:

  1. חידת קוד: השתמש בספרות או בסמלים כדי ליצור קוד. למשל, ניתן להציג תמונה של שעון עם מספרים שמצביעים על זמן מסוים, והמשתתפים יצטרכו להבין איזו תמונה היא הקוד הנכון לפתרון החידה.

  2. חידת תרשים: תן למשתתפים תרשים של חדר והוסף סימונים או קווים שמציינים מקומות כגון "נקודת התחלה", "מפתחות נכונים", "מפתח כחול", וכו'. המשתתפים צריכים לפענח את התרשים ולמצוא את המפתחות.


ובכל זאת. לכל אלו שקצת מתעצלים להתחיל לחטט באתרים. בפוסט הבא אספר לכם כיצד להכין חידות ממש. חידות שניסיתי בעצמי (כמשחקת או כמפתחת) ואתן לכם אפילו דוגמאות לחידות להדפסה שתוכלו להתאים עבור הפעילות שלכם!

כן, כן! קראתם נכון! אם אתם מעוניינים לקבל תבניות מוכנות לחידות, שאותן אפשר להתאים לנושא ולאירוע שלכם - המשיכו לעקוב!


קראתם עד כאן - נהדר! מקווה שמצאתם את התוכן מועיל. אשמח שתפיצו, תשתפו ותסמנו שאהבתם ואפילו תגיבו! יש לכם שאלות או לבטים? מוזמנים לשאול, ואשתדל לענות בעזרת השם!







Comentarios


bottom of page