top of page

טיפים לעיצוב - 5 - מה הצבע שלך? - צבעים בעיצובים

וואו, הגענו ל-דבר! צבע! איך החיים היו נראים ללא צבעים, בשחור לבן? 

גם בעיצובים שלנו הצבע הוא אחד הדברים החשובים, כנראה שהדבר הכי חשוב.

לא אלאה אתכם בתיאוריות שלמות של צבעים ומה כל אחד מהם משדר (ויש…) אבל אתן כאן מספר טיפים שאני בטוחה שישמשו אתכם, וישדרגו לכם את העיצובים!

  1. בחירת הצבעים - איך בוחרים, באמת? אחת השיטות הפשוטה והיעילה ביותר היא בחירת תמונה שאותה נרצה לשלב בעיצוב ובחירת צבעי הגופנים לפי התמונה שבחרנו. הצבעים שאנחנו בוחרים לשלב נקראים פַּלֵטָה. אם אתם עובדים בקנבה, ניתן לראות את פלטת הצבעים לפי עיצוב (ראו דוגמה בברכה לפסח):

    דוגמה לפלטת צבעים לפי עיצוב

    או לפי תמונה (כאשר עומדים על אלמנט שניתן לצבוע כמו טקסט, ראו דוגמה בתמונה למטה):


דוגמה לפלטת צבעים לפי תמונה

  1. העתקת צבע - בחרנו צבעים מהתמונה, יופי. איך נגיע לצבע המדויק? כאן אני רוצה לתת לכם טיפ ענק: קוראים לו "טפטפת" או באנגלית Eyedropper. זהו כלי שאפשר למצוא אותו בתוכנות העיצוב - פאוארפוינט, קנבה, ג'ניילי, גוגל דוקס, פוטושופ… (לצערי לא מצאתי אותו בוורד). הכלי הזה מאפשר להעתיק את הצבע מכל דבר המופיע במסך שלכם אל מה שסימנתם. הוא נראה כך:

    eyedropper טפטפת

אם הטפטפת אינה מופיעה, אפשר להעתיק את מספר הצבע. לכל צבע יש מספר הקסדצימלי שנראה כך: #000000 - סולמית ואחריו 6 ספרות (אגב המספר 000000 הוא שחור). ניתן להעתיק את המספר ולהדביק אותו במקום המתאים. איפה אפשר למצוא את המספר הזה? כשמקליקים על אלמנט עם צבע מסוים (מלל, מסגרת, צורה…) אפשר למצוא את המספר בעריכה של הצבע. למשל, בפאוארפוינט או בוורד אפשר למצוא את המספר תחת "צבעים נוספים" ו"התאמה אישית":

בגוגל דוקס תחת "בהתאמה אישית":

בחירת צבע בגוגל דוקס

בקנבה אפשר למצוא אותו כשעוברים עם העכבר על עיגול הצבע, או כשמקליקים על עיגול הצבע:

בחירת צבע הקסדצימלי בקנבה
  1. שילוב הצבעים בעיצוב - איך נבחר באיזה צבע מהפלטה שלנו להשתמש עבור איזה משפט או אלמנט עיצובי אחר? הכלל שאנחנו ממשיכים איתו כאן זה המסר - צבעים בולטים מאוד לכותרות (שם האירוע), וצבעים בולטים פחות, אבל קריאים מאוד עבור המלל הארוך המפרט את המסר (תוכנית האירוע).

  2. ניגודיות, או באנגלית - contrast - ח-ש-ו-ב! שימו לב שהרקע של האלמנט שלכם, בדרך כלל הטקסט, מספיק שונה מצבע האלמנט עצמו! האם קרה לכם פעם שהייתם בערב שירה עם מצגת עם תמונות לא פחות מהממות, אבל ממש התאמצתם כדי לקרוא את המילים לשיר. אז זה. זה בדיוק מה שאנחנו לא רוצים. הניגודיות בין הטקסט לרקע צריכה להיות ברורה. זה בא לידי ביטוי בצבע, אבל גם במרקם של הרגע מאחור. אם הרגע מלא קישקושים וצבעים , יהיה מאוד קשה לקרוא את המלל שהדבקתם מעליו. קחו לתשומת ליבכם…

בתמונות שלפניכם יש דוגמאות. אחת לניגודיות נמוכה, והשנייה לניגודיות גבוהה.

נחשו מהי הדוגמה המומלצת?... השתכנעתם?

דוגמה לניגודיות בצבעים

עוד טיפים:

  • זוכרים את העיקרון "כל המוסיף גורע"? - לא להגזים עם כמות הצבעים! בדרך כלל 2-3 צבעים יעשו את העבודה בצורה מעודנת ומקצועית.

  • אם הצבע מהמם אבל ממש קשה לקרוא אותו - שנו! מה יעזור מלל שלא ניתן לקרוא? 


ומה בתרגיל היום?

חפשו פרסומים (בעיתון, בפייסבוק, בווטסאפ, באתרים ברשת), והסתכלו על הצבעים של האלמנטים המשולבים: 

  • האם הצבעים קשורים לתמונות וללוגואים שבפרסום?

  • כמה צבעים שונים אתם רואים?

  • האם יש ניגודיות מספיקה לקריאה נוחה?

  • האם יש הרמוניה בין הצבעים? 

  • באיזה צבעים בחרו לצבוע אילו משפטים? כיצד ההיררכיה בחשיבות המשפטים באה לידי ביטוי בצבע שלהם?


עד כאן להפעם. אני מאמינה שאם תעשו את המאמץ הקטן בהתנסות בטיפים, ממש תשתדרגו. אחרי פעם-פעמיים שמשתמשים בעקרונות האלו, זה כבר יהיה חלק מכם, מבלי שתחשבו על זה!

אם מצאתם את הפוסט הזה מועיל, מוזמנים לסמן שאהבתם ולשתף חברים וחברות, מה יש? שיהנו גם!

להתראות בפוסט הבא!





Comments


bottom of page