top of page
תמונת הסופר/תד"ר קרן שרה לוי

מפצחים את חדרי הבריחה: איך פותרים חדרי בריחה?

עודכן: 20 בינו׳

משפחה בחדר בריחה לט"ו בשבט

איך את בפתרון חידות בריחה?

מה זה בכלל חידות בריחה, אתה שואל?

ואולי חידות זה ממש לא בשבילך?

אולי אתם רוצים לפתור חידות, אבל קצת נבוכים שלא ממש הולך לכם?

אם התחברת לאחת השאלות האלה, כנראה שכדאי לך להמשיך לקרוא 🙂.

למה? כי בהמשך אכתוב טיפים כיצד פותרים חידות בריחה.

כן, כן! האם ידעתם שפתרון של חדרי בריחה זו מיומנות נרכשת? וכמו כל מיומנות, ככל שמתנסים ומשתפשפים בה יותר - משתפרים!


בפוסט הקודם כתבתי על הקונספט של חדרי בריחה שבהשראתם אפשר למצוא משחקי בריחה וירטואליים מגוונים. כאן אתן טיפים לאופן הפתרון שלהם. אשתדל להתייחס לחדרי בריחה ממשיים וגם לחידות בריחה וירטואליות (או על גבי דפים, כמובן).


איך ניגשים לחידות בסגנון בריחה?

1. הקשיבו להנחיות או קראו את ההוראות!

לרוב, לא תמצאו מלל מיותר, לכן אם הוא כתוב הוא כנראה חשוב!

2. לא אומרים לכם מה לעשות? חפשו רמזים!

חידות הבריחה מתאפיינות בעמימות. לא ממש אומרים לנו מה צריך לעשות כדי לפתור את החידה. אולי להזיז משהו? אולי לפענח משהו שכתוב? אולי לחפש מידע באינטרנט? יש אינספור פעולות שניתן לעשות כדי להתקדם בפתרון החידה.

איך נדע מה לעשות?

  • ראשית, לא להילחץ! זה בסך הכל משחק 😂! נכון, פאדיחה לא להצליח, אבל כמו שכתבתי למעלה, ככל שתתנסו יותר, תצליחו יותר, ויותר מהר.

  • אחרי שנרגעתם, חפשו רמזים בסביבה: מה אתם רואים? איזה פריטים יש לפניכם? מה אפשר לעשות איתם?הנה כמה אפשרויות:

  • אם אפשר להזיז אותם - בדקו: אולי צריך להעביר אותם למקום מסוים כדי להתקדם?

  • אם לפניכם חפץ שיש לו שימושיות מאוד מסוימת, חשבו איך אפשר להשתמש בו בחלל בו אתם נמצאים. הנה כמה דוגמאות:מצאתם ראי. האם יש מקום חבוי שאפשר להציץ בו דרך הראי? אולי יש בסביבה פתק עם כתב הפוך שראי יכול לעזור לנו לקרוא אותו? אם מצאתם פנס כחול (UV), כנראה שבמקום כלשהו מסתתר כתב נסתר שמתגלה רק בעזרת הפנס - חפשו אותו!

  • אם אתם שומעים מוסיקה ברקע - יכול להיות שהמילים או המנגינה גם מרמזים על משהו.

3. מה מנסים לרמוז לנו?

מצאתם משהו שנראה כמו חידה - איורים, קטע כתוב, תמונות או כרטיסיות עם פריטים משונים. מה עושים?

  • נסו לחשוב על מה הם מרמזים. למשל, כרטיסיות עם איורים של פריטי טכנולוגיה מתקופות שונות יכולים להצביע על סדר מסוים שצריך לסדר את הכרטיסיות. 

  • חפשו פריטים קשורים בחלל. למשל, על כרטיס יש ציור של ארנב, ובחלל יש בובות של ארנבות. מאוד יכול להיות שצריך לספור את הבובות כדי לדעת מה המספר שמייצג הציור של הארנב.

  • איור הכולל סימנים חשבוניים (+, -, X, /, =) כנראה רומז על תרגיל שצריך לבצע, זה אומר שגם אם לא מופיעים מספרים ממש בתרגיל, המשימה שלכם היא לגלות איזה מספר נרמז על ידי האיורים. זה יכול להתחבר למספר הארנבות בחדר שהוזכר בסעיף הקודם 😀.

  • אם זה קטע כתוב בכתב סתרים, חפשו את הצופן - האם משתמשים בצופן מוכר כמו אתב"ש (חילופי אותיות) או צופן קיסר (הזזת אותיות, למשל (3+): א=> ד, ב=> ה, ג=> ו…).

  • אתם רואים משהו מוזר ולא מצליחים לפענח. נסו לקרוא אותו מזוויות לא שגרתיות: למשל הפוך (למעלה-למטה, או אחורה-קדימה) או כאשר הדף בגובה העיניים. לפעמים מגלים ככה דברים חדשים!

4. מה קורה לאחר השימוש ברמז?

מה הפידבק שהתקבל? האם נפתח לכם חדר חדש? האם אתם מגיעים לחידה נוספת? האם לא קרה כלום? אולי טעיתם?

5. למישהו יש רעיון?

עבדו בשיתוף פעולה! הקשיבו לרעיונות של אחרים - לא תאמינו כמה שזה ישתלם לכם! מעבר לזה שיכול להיות שהאחר רואה משהו שאת לא רואה, הקשבה לאחר יכולה לעורר בך רעיונות חדשים שיכולים להוביל לפיצוח!

6. אל תפחדו לנסות!

דבר מאוד מעניין שגיליתי במהלך השנים שעסקתי בחידות: מבוגרים מפחדים לנסות. כמובן, לא כולם, אבל אם אני משווה לילדים, להם יש הרבה יותר אומץ לנסות. ובמקרה הזה - הם צודקים! מה כבר יכול לקרות? תתחילו מהתחלה? אז מה? סבבה! הנה כמה דוגמאות להתנסות חופשית:

  • אתם יושבים מול המסך ולא קורה כלום. ברור שלא יקרה, בשביל זה צריך להזיז את העכבר, לא? חפשו על המסך את כפתורי הפעולה - על מה אפשר ללחוץ, את מה אפשר להזיז, מה קורה כשאני עושה את הפעולה הזו?

נסו לפתור את החידה בשיטת ניסוי וטעייה. כן! לנסות מבלי לחשוש לטעות! במקרה הכי גרוע תצליחו לפתור את החידה דרך ניחוש ולא תבינו בדיוק את הפתרון. אז מה? התקדמתם בכל זאת! אם מתאים לכם, זו הזדמנות מצוינת להכיר חידות חדשות וללמוד משהו חדש דרך חקירה ולימוד של הפתרון. ממליצה לנצל את ההזדמנות!

7. נצלו את כל העזרה העומדת לרשותכם

  • בכל משחק בריחה קיימת תמיכה נוספת. כי הדבר הכי גרוע מבחינתנו, בוני החידות, זה שלא יצליחו לפתור אותן. כן, אנחנו בונים אותן קצת מתוחכמות ומאתגרות, כדי שחווית הפתרון תהיה באמת מהנה, אבל מבחינתי, אין מצב שלא מסיימים את המשחק.

  • בחדרי בריחה אפשר לבקש עזרה מהמפעיל. בדרך כלל, הוא עוקב אחריכם ורואה כשאתם נכנסים לפינות שאין מהן מוצא, וכבר יזרוק לכם רמז קטן.

  • במשחקי בריחה, בדרך כלל, תמצאו רמזים נוספים. אל תתביישו להשתמש בהם. אם המשחק בנוי היטב, הרמז לא יגלה לכם את הפתרון באופן ישיר, אלא יכוון אתכם לכיוון הנכון. את הנאת הגילוי לא תפסידו!


אני מקווה שהצלחתי לעניין אתכם וגם לעודד את החוששים לנסות בעצמם.

ואם בא לכם לבדוק איך זה נראה - מוזמנים להיכנס לחדר הבריחה הוירטואלי שהכנתי במיוחד לט"ו בשבט, שכמו כל המוצרים שלנו, מביא ערך חינוכי במעטפת של חוויה משפחתית מהנה, מגבשת ומיוחדת!

היכנסו למשחק בקישור מטה, ועזרו לשקדיה לפרוח בט"ו בשבט!

קראתם את הפוסט? אלופים! מגיעה לכם הנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Escape-Post.

אז קדימה! עוד רגע ט"ו בשבט!




27 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page