בהמשך לפוסטים הקודמים: מהם חדרי בריחה, וטיפים לפתרון חידות בריחה, הפעם אני רוצה לגלות לכם איך אני יוצרת חדרי בריחה. אני מזמינה את כולם לקרוא ולנסות בבית!
כן, כן, שלא ימכרו לכם לוקשים, כולם יכולים ליצור פעילות המבוססת על חידות בריחה!
בפוסט הזה אשרטט לכם את הדרך ליצירת פעילות בריחה משלכם עם אבני דרך שיעזרו לכם בתהליך התכנון. הפעילות יכולה להתבטא במגוון דרכים - אתן דוגמאות בהמשך - אבל הבסיס זהה לכולן.
מביאה לכם כאן רשימה של שאלות מנחות שיעזרו לכם בתהליך החשיבה כדי להגיע לתוצר המושלם בשבילכם!
כיוון שאני מעוניינת לתת לכם מספיק כלים כדי שיתחשק לכם ותלכו ממש להכין פעילות בעצמכם, אז נצטרך לעבור יחד את הדרך הארוכה יותר. לכן אחלק בעזרת השם את השלבים למספר פוסטים. ממליצה לעקוב!
הפעם נתחיל במבט על - ממעוף הציפור. בהמשך אפרט על השלבים השונים כדי שגם אתם תוכלו ליצור פעילות מדהימה משלכם, בעצמכם, ולקבל מחמאות מכולם!
בואו נתחיל!

הכנת פעילות בכלל, ופעילות בריחה בפרט, דורשת שלושה שלבים:
עושים חושבים - תכנון
איסוף חומרים
הכנת החידות
אספר מעט על כל שלב, לכל אלו שרוצים את התשובות עכשיו, אבל אני ממש ממליצה להמשיך ולקרוא את הפוסטים שיפורסמו בהמשך כדי להבין בדיוק מה ואיך עושים.
תכנון
בשלב הזה צריך לחשוב על כל הדברים שעליהם תבוסס הפעילות. כלומר: הנושא המרכזי והתוכן הנגזר ממנו, קהל היעד של הפעילות, ומטרות הפעילות שלי (מה אני רוצה שהמשתתפים יקבלו מהפעילות). בנוסף צריך בשלב זה לחשוב איזה סוג של פעילות אני רוצה בפועל (דפי חידות בסגנון בריחה, קופסאות בריחה, חדרי בריחה, פעילות בריחה דיגיטלית…). כדי ליצור את האווירה המתאימה לפעילות הבריחה, חשוב גם לחשוב על סיפור המסגרת. חשבו על משהו מעניין, מותח, משהו שיגרום לתחושת תחרות קלה.
איסוף חומרים
אחרי שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים מתחילים לחפש את התוכן שעליו נבנה את הפעילות. התוכן כולל גם את התכנים הקשורים לנושא (למשל מידע על חתן בר המצווה שלכבודו הפעילות) וגם איסוף רעיונות לחידות אפשריות שאפשר לשלב. בנוסף לתוכן עצמו, זה הזמן לחפש רעיונות לחידות, ואפשר למצוא כאלה המון ברשת! גם במלל וגם בסרטונים שממש מדגימים כיצד לעשות זאת. לא חייבים לקחת את הרעיונות כמו שהם, אבל אפשר לקבל מהם השראה ולפתח אותם לכיוון שלנו.
הכנת החידות
החלק הכי כיפי! מתחילים לחבר בין תוכן ובין חידות. חושבים איך אפשר להפות תוכן מסוים לחידה. מחפשים את החידה שהכי מתאימה לייצג את התוכן. לעיתים זה דורש גמישות בחידה או בתוכן, אבל זה החלק הכי יצירתי. לרוב, נדרשים כמה סבבים של ניסוי וטעיה כדי ליצור את החידה המושלמת.
זה הכל!!! באמת. אבל, האמת היא שכל שלב לוקח זמן ודורש חשיבה, ולכן אני מציעה לכם לקרוא גם את הגרסה המורחבת שאתן בפוסטים הבאים. אז, כמו שנאמר: הישארו עימנו!
וחוץ מזה, אם יש לכם שאלות, מוזמנים לכתוב לי כאן בתגובות - ואשמח בכיף לעזור!
Comments