בפוסטים הקודמים נתתי לכם טיפים לתכנון וליצירת חידות וגם סוגים של חידות. הפעם אתן לכם רעיון נוסף לסוג אחר של חידות המבוסס על שילוב קטעי שמע.
לכל אחד יש את סגנון החשיבה שלו. אי אפשר לקלוע לסגנון של כל אחד, אבל אפשר לשלב חידות מסגנונות שונים שמביאים לידי ביטוי יכולות מגוונות של השחקנים. לכן, אני מאוד ממליצה לשלב חידות המבוססות על קטעי שמע. מעבר לגיוון המרענן בסוג החידה, שילוב כזה יכול מאוד להקל ולאפשר שיתוף של משתתפים שמעדיפים את הערוץ השמיעתי על הערוץ החזותי. מתאים במיוחד לילדים שאינן קוראים (עדיין), או שיש להם קושי בקריאה, למשתתפים מוזיקליים, או סתם כאלה שאוהבים לשמוע שירים (שזה בדרך כלל כולם 😀). כמובן שזו דרך נהדרת ליצור קצת שקט והקשבה במהלך המשחק (מתאים במיוחד למורים 😀).חידה המבוססת על ערוץ שמיעתי יכולה לבוא לידי ביטוי בשירים, צלילים, רמזים לשירים, קטעי דיבור מוקלטים ועוד.
ואיך בדיוק אפשר לשלב שיר כשהפעילות על דפים?
אז אם הפעילות היא על דפים, אפשר ליצור QR המכוון לשיר המתאים, וכך המשתתפים יוכלו לשמוע אותו.
בהקשר זה - הערה: אם תכוונו ליוטיוב המשתתפים יוכלו לראות את שם השיר באתר, ואז סביר שלא יקשיבו לשיר, אם מדובר בחידה הדורשת זיהוי של השיר. אם חשוב לכם שיקשיבו (כחלק מההנאה והגיוון) העלו קובץ שמע משלכם לענן (גוגל דרייב למשל), שתפו את הקובץ לצפייה לכל מי שיש את הקישור, העתיקו את הקישור לשיתוף, וצרו QR המוביל אליו.
ועוד הערה: יצירת QR ניתן לבצע בעזרת אתרים חינמיים שנקראים QR generator, כמו למשל: https://www.qrcode-monkey.com/. פשוט להדביק את הכתובת הרצויה וליצור את ה-QR. שימו לב, שיש אתרים שיוצרים QR חינמי לזמן מוגבל! האתר שנתתי לכם יוצר QR ללא הגבלת זמן ובנוסף מאפשר (למשקיענים שבינינו) לעצב את ה-QR: צבעים שונים, גרדיאנט צבע, צורות שונות ואפילו לשתול תמונה או לוגו במרכזו.
אחרי שסטינו קצת מהנושא, חזרה לרעיונות לחידות המבוססות על שמע:
זיהוי דמויות מהמשפחה - בחירת שירים בהם מופיעות דמויות מהמשפחה, והשחקנים צריכים להבין מתוך השיר במי מדובר ולבחור תמונה מתאימה. למשל: בחידה מופיעות שלוש תמונות: א) בן הדוד יצחק, ב) אבא אברהם ו-ג) דוד שמעון עם דודה רינה. השיר הוא "אצל הדודה והדוד", ולכן השחקנים צריכים לבחור בתמונה ג), של הדודים.
זיהוי פריטים מהשיר: בית-לשוב הביתה, לונה פארק - אבא'לה בוא ללונה פארק, עץ אקליפטוס - חורשת האקליפטוס וכו'...
זיהוי שם הזמר או היוצר של השיר: שילוב של מספר שירים שנכתבו על ידי אותו משורר חוץ משיר אחד. אפשר להצמיד מספר לכל שיר ולתת הנחיה: "מי יוצא דופן?" הקוד המספרי שצמוד לשיר שנכתב על ידי משורר אחר - הוא הפתרון.
שירים המרמזים על מספרים: שלושה דגים יצאו לטייל בים, לסבתא של אפרים היו זוג ברווזיים, איך זה שכוכב אחד לבד, בת 60 ועוד. ניתן להציג את השירים בסדר מסוים, וצריך לבנות את הקוד המספרי.
שירים לפי נושא המתאים לאירוע, למשל, שירי יום הולדת, שירי חתונה, שירי סבא-סבתא, שירים הקשורים לזמן הפעילות (חג, פרשת שבוע). אפשר גם להשתמש בנושא כדרך להבדיל את אחד השירים מהאחרים. למשל, השיר היחיד שאינו קשור להגדה של פסח.
אז מה הסגנון המוזיקלי שלכם? מוזמנים למצוא את השירים שיתאימו לאירוע שלכם לשילוב בפעילות!
תודה שקראתם עד כאן! אתם כבר יכולים ליצור פעילות בריחה משלכם, לגמרי בעצמכם! קדימה - לעבודה!
ובכל זאת, כדאי להמשיך לעקוב כי בפוסטים הבאים אסביר כיצד לבצע את הקטע הכי מורכב - החיבור בין התוכן והחידות - מוזמנים!
אם מצאתם את התוכן מעניין - שתפו אותי, עשו לייק והגיבו - כדי שעוד אנשים יוכלו גם הם להנות!
רוצים לנסות פעילות בריחה בעצמכם ולחוות את ההגדה בדרך מיוחדת ומפתיעה?
מוזמנים לרכוש את "יוצאים ממצרים!" - רכשו בכפתור מטה או היכנסו לקרוא פרטים נוספים כאן.
コメント